În urma unei contestații, care a fost depusă de o persoană rănită în intervenția în forță din 10 august 2018, Curtea de Apel București a decis vineri, 16 aprilie, redeschiderea dosarului „10 august”, vizându-i pe șefii Jandarmeriei.

Plângerea a fost depusă de Ion Crăciunescu, unul din manifestanții răniți în urma intervenției Jandarmeriei din Piața Victoriei, care a atacat decizia DIICOT de clasare a dosarului.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Șefii Jandarmeriei care au scăpat de urmărirea penală sunt colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

,,Solutia pe scurt: Dosar nr. 26619/3/2020 Incheiere:

În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Crăciuneanu Ioan împotriva ordonanței nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism şi, în consecinţă,:

Desfiinţează ordonanța nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism in privinta solutiilor de:

clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, CHIRICĂ MIHAI DAN, CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă:

clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la fals intelectual și participaţie improprie la uz de fals

clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă

clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here