Prevenirea violenței în familie este o prioritate pentru polițiștii bistrițeni. De Ziua Internațională a Familiei, suntem și noi, micii ,,polițiști” solidari cu aceștia și vă transmitem faptul că familia nu ți-o alegi este darul lui Dumnezeu pentru tine.

Familia este cea care îți oferă sprijinul atunci când te confrunți cu obstacolele vieții. Este cea care te ajută să te ridici când ești tras în jos de restul lumii. Familia ar trebui să te invețe ce înseamnă iubirea, înțelegerea și respectul; în sânul ei afli care sunt adevăratele valori ale vieții.

Pentru copil, familia este mediul cel mai favorabil pentru formarea și dezvoltarea sa, asigurându-i condiții pentru ca acesta să se simtă în siguranță și protejat atât fizic cât și psihic în orice perioadă a veții lui. Familia este mediul esențial pentru destinul copilului.

Când copilul ajunge la grădiniță descoperă a doua lui familie!

Educatoarea este o „mamă” calificată, gata oricând să depene poveşti şi să improvizeze jocuri copiilor atât de dornici şi plini de copilărie.

Având în vedere că anii copilăriei sunt şi anii grădiniţei, iar copilărie fără joc, fantezie şi nebunii nu există, educatoarea trebuie să creeze un climat familial, să înlocuiască prin persoana ei lipsa mamei pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Blândeţea, înţelegerea, răbdarea şi dragostea cu care o mamă se apleacă spre copiii ei sunt sentimente fără de care o educatoare nu se poate apropia de micuţii „elevi”, nu-i va putea înţelege, nu se va putea face iubită.

Activităţile libere, organizate în cadrul grădiniţei, dau copiilor impresia unei familii numeroase, cu mulţi fraţi şi surori ce îşi împart sau dispută jucăriile între ei, ce aleargă, râd, sau uneori se îmbrâncesc, plâng… Şi atunci vin repede la „mama” lor de la grădiniţă, cerându-i ajutorul, plini de încredere şi dragoste. Iar această nouă „mămică” trebuie să ştie să mângâie copilul lovit, să-l dojenească pe cel vinovat, să-i împace, plină de răbdare şi tact.

Proiect în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității reprezentat prin ofițerul de prevenire al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Ramona Sîngeorzan și Grupa fluturașilor de la Liceul Tehnologic ,,Florian Porcius” Rodna reprezentată prin profesor învățământ preșcolar Bontaș Gina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here