ziua cererilor în căsătorie
ziua cererilor în căsătorie

Ziua cererilor în căsătorie, în aceeași data cu Ziua fericirii

Fiecare zi merită să fie celebrată, fie datorită unui eveniment special, ori datorită unei sărbători, astfel că în toate cele 365 de zile ale anului avem motive de sărbătoare. Așadar, în ziua de 20 martie sărbătorim un număr mare de lucruri, cele mai importante fiind ziua cererilor în căsătorie și cea a fericirii.

Ziua cererilor în căsătorie

Pentru cei ce nu au avut ocazia sau curajul de a se căsători în luna februarie, au un nou prilej de a o face pe 20 martie, existând o sărbătoare oficială pentru acest lucru.

Ziua a fost iniţiată de americanul John Michael O’Loughlin. Verişoara lui a aşteptat ani întregi să fie cerută în căsătorie de prietenului ei fără ca acest lucru să se întâmple vreodată. O’Loughlin s-a gândit să creeze o zi specială care să le amintească oamenilor să acţioneze înainte să fie prea târziu.

Ziua coincide cu echinocţiul de primăvară, considerat un moment optim pentru astfel de iniţiative.

In fiecare an, aproximativ 50.000 de cupluri de pe tot globul se căsătoresc în aceasta zi.

Ziua internaţională a fericirii

Ziua Internaţională a fericirii a fost instituită printr-o rezoluţie a ONU din 2012 şi este marcată în fiecare an pe 20 martie.

Potrivit paginii oficiale a evenimentului, dayofhappiness.net, o schimbare profundă de atitudini are loc pe plan global, oamenii începând să înţeleagă că „progresul” trebuie să fie despre creşterea fericirii şi a bunăstării oamenilor, nu doar despre creșterea economică.

De Ziua internaţională a fericirii este publicat în fiecare an World Happiness Report, care clasează ţările în funcţie de nivelul fericirii. În 2022, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită ţară din lume pentru al patrulea an la rând. România s-a situat pe locul 28 din 149 de ţări.

Căsătoria și fericirea, sărbătorite în aceeași zi

Nu este o coincidenţă faptul că aceste 2 lucruri de o importanţă aparte sunt sărbătorite în aceeași zi, deoarece există o relație directă între acestea 2, neputând fi posibile una fără cealaltă. Totuși, prilejul de a fi fericit și de a te căsători nu trebuie să fie doar pe această dată, ci în oricare zi a anului, deoarece fericirea trebuie resimțită la orice oră, în orice zi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here