tablete
tablete

Cele 250.000 de tablete și laptopuri cu acces la Internet, promise de Ministerul Educației încă din luna mai în cadrul programului ”Școala de acasă”, ar trebui să fie în școli cel mai târziu pe 10 septembrie.

Potrivit unui ordin de ministru, prioritate vor avea elevii care provin din medii defavorizate și nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la Internet în familie. De asemenea, mai pot primi device-uri și elevii care nu dețin în folosință personală un laptop sau o tabletă.

Ordinul scris agramat prevede că vor primi device-uri și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la Internet.

Pentru această categorie de elevi se alocă un număr de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000.

Dispozitivele vor fi distribuite prin inspectoratele școlare, care au și făcut necesarul pentru fiecare școală și care vor constitui o comisie pentru implementarea programului „Școala de acasă”.

După repartizare, dispozitivele vor fi înregistrate în inventarul unității de învățământ.

Criteriile generale pentru a primi un dispozitiv:

  • Elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat.
  • Elevii proveniți din medii defavorizate.

Criteriile specifice pentru selecția beneficiarilor programului:

  • Elevii ai căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la Internet.
  • Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la Internet.
  • Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la Internet.

În Bistrița-Năsăud urmează să ajungă circa 3.500 de astfel de dispozitive. De centralizarea datelor cu elevii care ar avea nevoie de tablete conectate la internet pentru a putea participa la cursurile școlare online s-a ocupat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Potrivit calculelor făcute de ISJ BN, în Bistrița-Năsăud sunt aproape 3.000 de elevi care nu au acces la un astfel de dispozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here