30 de tablete au fost distribuite elevilor maghiari din mai multe localități cu populație maghiară din județul Bistrița-Năsăud

Asociația Pro Hereditatem, UDTM Bistrița alături de UDMR organizația județeană Bistrița-Năsăud au achiziționat și distribuit la finele anului 2020 și la începutul anului 2021, 30 de tablete unor elevi ale căror familii nu își permit, din punct de vedere financiar, achiziționarea unor asemenea dispozitive extrem de necesare în aceste vremuri, când școală s-a mutat în mediul online. Este vorba despre copii din Bistrița, Beclean, Malin, Vița, Cireșoaia, Matei și Teaca.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul organizației județene UDMR, prin intermediul Fundației Naționale de Cooperare (Nemzeti Együttműködési Alap), al Fundației Bethlen Gábor din Ungariei și al Fundației Communitas.

Un număr mare din aceste tablete au ajuns deja la foarte mulți elevi, ele fiind dăruite în ultimele zile din anul 2020 de către Décsei Atilla, președintele UDMR BN, Zoltán-Sipos Tímea, președinte executiv, Máthé Lóránd și Parti Ioan vicepreședinți, la predarea tabletelor luând parte și liderii UDMR locali sau directorii școlilor respective.

În acest context, președintele Décsei Atilla a precizat următoarele: ”Rolul nostru este să ajutăm și o facem întodeauna cu plăcere. O spun și aici: sprijinirea elevilor, a tinerilor, și susținerea acestora este investiția noastră în viitor. UDMR consideră protejarea și sprijinirea învățământului, a educației ca o obligație, și profită de fiecare ocazie care același scop.

De asemenea, președintele organizației județene a ținut să aducă mulțumiri tuturor celor implicați în reușita acestui proiect:

”Mulțumim tuturor celor care au ajutat la identificarea familiilor în care este nevoie de echipament educațional, mulțumim sponsorilor pentru sprijinul financiar și le dorim elevilor să le folosească cu plăcere, să învețe bine și sperăm ca învățământul să se întoarcă cât mai repede acolo, unde îi este locul, adică în școală”, a subliniat liderul maghiar bistrițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here