Zilele acestea la Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc” secțiile ,,împrumut pentru adulți și pentru copii” au fost îmbogățite cu noi volume, sala de lectură fiind deschisă tuturor cititorilor. De asemenea, biblioteca este atât digitală, cât și video.
În total, în incinta bibliotecii, pe rafturile înalte, se află 300.000 de cărți, ce așteaptă a fi descoperite, fiind musai de citit. La Fondul documentar sunt 22.137 de volume, iar multe titluri fac parte din patrimoniul cultural-naţional, așa cum informeaza Mihaela Ivan, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.
Iată un mic istoric al Bibliotecii Județene ,,George Coșbuc”:
A fost construită între 1883-1884, după planurile arhitectului Cari Schdbel pentru a adăposti reşedinţa medicului Garnizoanei Bistriţa.
Clădirea a fost trecută în proprietatea Ministerului de Război al Regatului României după Marea Unire de la 1917, fiind atribuită, mai apoi, prinţului Carol pe perioada cât a fost mutat disciplinar la Bistriţa, în anul 1919.
28 de ani mai târziu a devenit sucursala judeţeană a Băncii Naţionale a României. În 2012, clădirea a fost reabilitată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar prin hotărârea Președintelui Emil Radu Moldovan, aceasta a devenit sediul Bibliotecii Județene.
Alte informații găsiți pe site, iar dacă ajungeți pe la Biblioteca Județeană Bistrita-Nasaud, d-nul. Dir. Ioan Pintea o să vă spună și mai multe lucruri interesante, care o să vă facă să reveniți la “casa cărții” din #PoartaTransilvaniei.
Pentru mai multe informații despre acest loc, puteți găsi informații pe site sau le puteți afla în mod personal, de la domnul director Ioan Pintea, care vă va face să reveniți cu drag la Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc”.
Sursa foto/info: Facebook – Ivan A. Mihaela