unităților de învățământ
unităților de învățământ

În această săptămână, aproximativ 400 de teste de Covid-19 vor fi efectuate pentru angajații unităților de învățământ din municipiul Bistrița. Primele teste au fost deja efectuate pe parcursul zilei de luni.

Primăria Bistrița a întocmit o listă cu cei care au acceptat să fie testați, listă care a ajuns și la noi încă de vineri. Pe lista respectivă figurează 398 de persoane. Astăzi (n.r. – 7 septembrie) a început testarea efectivă a acestor persoane, 50 dintre ele fiind deja testate”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Bistrița.

Testarea acestor persoane se va efectua până la data de 11 septembrie, în fiecare din zilele următoare urmând să fie efectuate aproximativ 80 de teste.

”Persoanele vor fi testate în intervalul orar 08:00 – 11:00, pentru a nu se intersecta cu alte programări, precum cele pentru testare la cerere”, a mai adăugat Camelia Strungari.

Probele prelevate de la angajații din unitățile școlare din Bistrița vor fi prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Primăria Bistrița și SJU Bistrița încheind un parteneriat în acest sens.

Din bugetul local al Primăriei Bistrița a fost alocată suma de 300.000 de lei pentru decontarea testelor COVID-19 efectuate personalului didactic şi auxiliar din unitățile de învățământ din Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here