Astăzi, 28 aprilie 2021, au sosit în țară 48.000 de doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) pe cale rutieră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Autoritatea națională  are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Reamintim că în data de 14 aprilie a fost recepționată prima tranșă de 60.000 de doze Janssen de la compania Johnson&Johnson. Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare și inițierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 04.05.2021, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:

  •  Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze;
  •  Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Grupul de comunicare al CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19) este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here