Cu toții știm că învățătorii sunt printre primele persoane care contribuie la formarea și educarea noastră. Cu acest prilej, conform Ministerului Educației Naționale, în fiecare an pe data de 5 Iunie sărbătorim Ziua Învățătorului.

Istoria acestei zile se leagă de ziua în care s-a născut dascălul Gheorghe Lazar, care a înființat în 1818 prima școală cu predare în limba română în București. Astfel, ziua de 5 Iunie are o mare simbolistică, care îl aduce în prim-plan pe întemeietorul învățământului modern românesc.

Începând cu data de 9 Octombrie 2007, Ziua Învățătorului a fost aprobată de parlament, urmând ca din 29 octombrie 2007 să fie aprobată și de Legea nr. 289.

Ziua Învățătorului este preponderent sărbătorită prin activități extrașcolare, în fiecare unitate de învățământ și este marcată distinct în structura anului școlar.

Astfel, ziua de 5 Iunie este o ocazie bună de a ne manifesta recunoștința față de cei care ne-au educat pe parcursul drumului inițiatic al vieții, într-un spirit al cunoașterii.

Autor: Antonia Chiciudean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here