180 de camere video vor fi amplasate în zonele dintre blocuri unde se afla containerele de gunoi.

În Bistrița se vor monta 90 de camere. O parte din oameni își lasă gunoiul lângă containere, iar în decursul unei zile se face o grămadă mare de gunoi, lângă containerul de gunoi care este gol.

Persoanele care nu vor utiliza corect platformele de colectare a deșeurilor reciclabile probabil vor fi amendate. Deocamdată nu sunt precizări despre acest lucru, dar cu siguranță vom primi mai multe detalii.

„Platformele de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri vor fi monitorizate video.

Din păcate, platformele de colectare a deșeurilor reciclabile nu sunt utilizate corespunzător de către o parte din cetățenii județului nostru. Sunt mulți cetățeni care aduc la aceste platforme deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase sau vegetale, sau nu respectă inscripționările de pe recipienții de colectare. 

Pentru a corecta aceste lucruri, în termen de 10 luni, vor fi instalate 180 de camere video care vor monitoriza activitatea de pe platformele de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri și din zonele expuse abandonului de deșeuri din orașele Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi. 

Această investiție este derulată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud care a semnat zilele trecute contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Acest proiect este finanțat din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare pentru Proiectele de Dezvoltare a Infrastructurii Serviciilor Publice. 

  • 90 de camere video vor fi amplasate în Municipiul Bistrița;
  • 30 de camere video vor fi amplasate în orașul Beclean;
  • 30 de camere video vor fi amplasate în orașul Năsăud;
  • 30 de camere video vor fi amplasate în orașul Sângeorz-Băi

Haideți să le punem pe toate la locul lor.”, comunică API Deșeuri Bistrița-Năsăud. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here