Polițiștii
Polițiștii

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat astăzi acțiuni de percheziție, în cadrul unui dosar penal care investighează acuzațiile de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Perchezițiile au fost conduse de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic.

Cu acest prilej, o femeie din Bistrița a fost reținută și acuzată de comiterea acestor infracțiuni. Dosarul a fost inițiat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița și investighează ilegalitățile susținute a fi comise de către această persoană.

Această acțiune este un pas important în combaterea criminalității economice și a corupției în sectorul public, precum și în asigurarea transparenței și integrității în procesul de luare a deciziilor. Autoritățile își propun să investigheze cu rigurozitate acuzațiile și să aducă la lumină adevărul în cazul prezentat.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2012 și până în prezent, o femeie de 56 de ani, din Bistrița, în calitate de consilier juridic unic în cadrul unei instituții publice județene, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu ar fi promovat o acțiune civilă în vederea recuperării prejudiciului de 113.594,74 de lei, cauzat instituției pe care o reprezenta.

Totodată, pentru a da aparență de legalitate privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru a menține în eroare instituția și organele de control cu privire la activitățile întreprinse, ar fi falsificat hotărâri ale instanțelor de judecată, prin inserarea unor aspecte nereale. Ulterior falsificării, le-ar fi folosit și prezentat auditorilor în urma unor controale efectuate în anul 2019.

De asemenea, persoana în cauză ar mai fi falsificat angajamente de plată către instituție și ar fi efectuat personal plăți la casieria instituției, în numele și contul celor două persoane care au adus prejudicii instituției.

La percheziții au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie pentru cauză, medii de stocare portabile, un telefon mobil, un laptop și o unitate centrală.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere pe numele femeii de 56 de ani, iar după audieri, față de aceasta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile investigative vor continua și în zilele următoare de către o echipă de cercetare din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud.”, transmit reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here