Purtătorul de cuvânt a anunțat că Tina Turner, cunoscută și ca „Regina Rock’n Rollului”, a murit la vârsta de 83 de ani, după o boală prelungită, la reședința ei din Kusnacht: „Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală suferită, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia”.

Tina Turner, născută inițial ca Anna Mae Bullock în Tennessee, SUA în 1939, a devenit faimoasă în anii 1960 ca lider a trupei Ike & Tina Turner Revue, cântând alături de soțul ei Ike Turner, care era cunoscut pentru comportamentul său abuziv față de ea.

După divorțul ei în 1978, Tina Turner a revenit în anii 1980 cu albume populare precum Private Dancer și Foreign Affair, care au dat naștere unor single-uri de succes, inclusiv What’s Love Got to Do with It, The Best și Simply the Best. Pe lângă faptul că este un muzician de succes, Tina Turner s-a interesat și în actorie și a apărut în diferite filme, inclusiv Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome și Last Action Hero. Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame și Grammy Hall of Fame, ea a fost onorată cu un total de 12 premii Grammy.

Influența Tinei Turner ca artistă a fost o sursă de inspirație pentru generații de fani și colegi artiști deopotrivă, asigurându-se că moștenirea ei va fi de lungă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here