Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar Bistrița nu era magică fără căsuțele luminate din centrul orașului.

Primarul orașului împreună cu dna director a asociației Produs în Bistrița-Năsăud au discutat aceste aspecte și au găsit o soluție pentru organizarea Pieței de Crăciun.

Ioan Turc, primarul orașului Bistrița: „Am avut o întâlnire cu doamna Elena Bărbos, directorul executiv al asociației Produs în Bistrița-Năsăud, cu scopul găsirii unei soluții pentru organizarea Pieței de Crăciun a producătorilor și meșteșugarilor locali.

Amplasarea căsuțelor în spațiul dintre Biserica Evanghelică și Sugălete, cu extensie pe o porțiune a pietonalului, ar urma să permită respectarea măsurilor de distanțare fizică, fiind montați și niște mici stâlpi cu indicații în acest sens.

De altfel, vor fi prevăzute reguli clare pentru producători și meșteșugari, cu dezinfectare periodică, programul de vânzare având inclusă o pauză de 30 de minute.

Nu în ultimul rând, costurile cu închirierea căsuțelor vor avea în vedere și perioada dificilă pe care o traversează micii producători, urmârindu-se o plafonare sau chiar o reducere a tarifelor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here