Alegeri locale
Alegeri locale

Alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie 2020, astfel că, va fi nevoie de buletine de vot. Cei de la Autoritatea Electorală Permanentă au emis vineri, 21 august 2020, Hotărârea nr. 8 prin care au aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerea:

  • Consiliilor locale
  • Primarilor
  • Consiliilor județene
  • Presedinților  consiliilor județene

,,Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, urmând ca instituțiile prefectului să întocmească machetele buletinelor de vot, după ce primesc toate datele necesare.

Conform programului acțiunilor pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor, în data de 24 august, odată cu rămânerea definitivă a candidaturilor, Biroul Electoral Central transmite prefecților semnele electorale, în vederea imprimării lor pe buletinele de vot.

Până cel mai târziu în data de 26 august, va avea loc în cadrul județelor tragerea la sorți pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot, activitate care se va desfășura în prezența reprezentanților partidelor politice, ai alianțelor politice, ai alianțelor electorale și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri.

În termen de 24 de ore de la tragerea la sorți (nu mai târziu de 27 august a.c.), președinții birourilor electorale de circumscripție județeană și președinții birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală au obligația de a comunica în scris prefecților ordinea rezultată, pentru înscrierea pe buletinele de vot a listelor de candidați.

Instituțiile prefectului trebuie să finalizeze machetele buletinelor de vot până cel mai târziu în data de 4 septembrie.

––––––––––

Hotărârea A.E.P. Nr. 8

Calendar alegeri locale 2020” au anunțat cei de la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, într-o postare pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here