2Procesul electoral din județul Bistrița-Năsăud, până la ora 18, s-a desfășurat în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

Singurul incident care a avut loc astăzi a fost la o secție de votare din Tureac, unde un bărbat a solicitat prin apel la 112 faptul că nu i s-a permis dreptul de a vota.

A fost semnalat un incident la o secție de votare din Tureac, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 63 de ani, din Tureac și s-a stabilit faptul că avea interzisă exercitarea drepturilor electorale, măsura fiind dispusă de către instanță. A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

Până în acest moment, la nivel județean, au fost primite în total 8 notificări prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni. Dintre acestea, 7 au fost verificate și infirmate și una este în curs de verificare.

În ceea ce privește persoanele aflate în centrul de reținere și arestare preventivă, 5 dintre acestea au depus cerere pentru a vota și și-au exercitat acest drept până în acest moment.

Doresc să reamintesc că, pentru ziua de astăzi, la nivel județean, aproximativ 450 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali sunt angrenați în misiuni specifice procesului electoral.

Colegii noștri sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se va desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță. După încheierea votului,  vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Birourile Electorale Județene a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării.

Doresc să subliniez că, din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente majore, fapt pentru care dorim să mulțumim atât cetățenilor, cât și colegilor noștri care au vegheat la respectarea legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here