Alina Ceuca, știută drept ,,fetița cu codițe”, este astăzi o interpretă de muzică populară de succes!

Alina Ceuca
Alina Ceuca

Emil Cioran spunea: ,,De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica”, iar acest suflet nu are cum altfel să înflorească și să supraviețuiască dacă nu cu pasiune, muncă și perseverență. Alina Ceuca, interpretă de muzică populară, reușește să ajungă la sufletul spectatorilor datorită vocii sale unice. Alina este cunoscută publicului încă de pe vremea când avea doar 10 ani și toată lumea o știe drept ,,fetița cu codițe”.

Dar în acest moment, cântăreața ,,a trecut la năframă”. Deși mulți ar spune că este un semn de maturizare, că acum nu mai este o fetiță, răspunsul este cât se poate de simplu. Alina ne dezvăluie că ea simte că păstrează spiritul tradițional prin intermediul năframei.
,,Dar cu siguranță o să revin cândva la codițe pentru că mi-e dor.”

Acum, tânăra cântăreață este mamă, iar după ce a terminat cea de-a două licență, a devenit și cadru didactic. Deși pentru mulți pandemia de Coronavirus a anulat multe proiecte, în cazul Alinei, lucrurile au stat puțin diferit. Fiecare zi a reprezentat o ocazie pentru a petrece mai mult timp cu băiețelul ei, să coase costume noi și chiar să înregistreze cântece. Alina Ceuca nu uimește doar cu vocea, ci și cu pasiunea ei pentru costumele tradiționale. Acestă iubire pentru costume vine de la mama ei, care se și ocupă de pregătirea acestora. De altfel, mama Alinei a reprezentat mereu o inspirație și un real sprijin pentru aceasta, atât din punct de vedere muzical, cât și vestimentar.

,,Îi mulțumesc mamei pentru tot ceea ce face pentru mine. Mă mândresc cu o colecție mare de costume frumoase.”

Dar asta nu înseamnă că tinerei artiste nu îi este dor de nunțile și petrecerile de botez mari așa cum se fac la noi în țară. Chiar dacă a mai participat la diferite evenimente la scară mică, nimic nu se poate compara cu cele în care termenul de pandemie nu era atât de prezent în viețile noastre.

Alina nu și-a neglijat pasiunea nici în plină pandemie de Coronavirus și a încercat să îi încânte pe ascultătorii săi cum a știut mai bine. Astfel, la propunerea producătorului său muzical, Euromusic, Alina împreună cu alți colegi din industrie, au lansat un album intitulat ,,Dor și cântec de Ardeal Vol. 11″. Pe album se pot găsi melodii ale unor nume grele de artiști precum Anca Ilca Mureșan, Corina Chercheș și alții.

Piesa Alinei se numește ,,Mă-întreabă frunza de fag”, iar aceasta se bucură și de un videoclip realizat de Iosif Ciunterei și Cristian Morar. Pentru linia melodică s-a consultat cu domnul Gavril Danciu, iar la bază versurile au strigăturile de la jocul satului din tinerețea mamei sale, Genuca Ceuca.

De la o vârstă fragedă interpreta a cunoscut toate aspectele industriei muzicale: concursuri, spectacole, evenimente și diferite emoții. Dar de când este mamă, o încearcă cele mai grele emoții, atunci când micuțul ei este în sală. Pentru un părinte, copii au fost și vor rămâne cel mai pretențios public de care ar putea să aibă parte.

Pentru viitorul apropiat, artista nu își face planuri mari. Tot ce își dorește este să fie atât ea cât și familia ei sănătoase. În plus, pe plan profesional aceasta are o mulțime de proiecte începute pe care dorește să le finalizeze.

Muzica populară nu este doar muzică de petrecere, este cea care dă farmec fiecărui moment și îl face de neuitat. Iar atunci când aceasta este cântată din suflet, așa cum face Alina Ceuca, fiecare vers poate ajunge la inima ascultătorului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here