Anamaria
Anamaria

Ea este Anamaria și am avut deosebita plăcere să colaborăm. Vă invit să citiți acest interviu!

Bună, mă numesc Anamaria Bodea, sunt născută pe data de 4 martie 1984, la Năsăud. Sunt plecată de două decenii peste hotare. Am locuit 15 ani în Spania, iar de 5 ani locuiesc în Germania. Sunt căsătorită și am o fetiță. 

Primul meu debut artistic a fost în 12 august 2019, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean.
Acolo a avut loc prima mea expoziție de pictură.

Anamaria

Anamaria, care a fost momentul în care ți-ai dat seama că dorești să devii pictor? Cum a început această dragoste pentru artă?

Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge pictoriță. Totul a început ca o pasiune, când eram tânără. Am descoperit, în urmă cu 4 ani, că este ceea ce îmi place să fac și că aș picta ore în șir, fără să mă opresc!

Anamaria

Cât de mult te-a influențat părerea celor din jur? Familia a avut încredere în visul dumneavoastră?

Atunci când am hotărât să pornesc pe acest drum al artei, am știut că nu va fi ușor de parcurs. Părerile oamenilor m-au influențat pozitiv, pentru că am onoarea să cunosc oameni minunați, care să mă susțină mereu. Părerile celor rău intenționați m-au ambiționat să îmi continui drumul mai departe.
Da, cei din familie au fost primii care m-au încurajat și m-au susținut mereu. Fără ei nu aș fi reușit. Este foarte important ca familia să îți fie alături în ceea ce faci și să te susțină.

Anamaria

Cât de mult contează în pictură, cel puțin pentru dumneavoastră, locul de unde provii? V-a influențat cumva acest lucru?

Pentru mine nu contează acest aspect. Eu sunt de părere că ceea ce ai în suflet contează, și trebuie să pictezi ceea ce simți.

Care sunt sursele de inspirație? Pictați ceea ce simțiți sau ceea ce observați în jur?

Încerc să pictez ceea ce simt. Dar pictez și după fotografii cu peisaje din natură.
Nu fac reproduceri și nici nu aș dori. Imi doresc ca propriile creații să fie cât mai originale, să fie pictate de mine.

Anamaria

Ce părere aveți despre pictura care copiază realitatea, până la cel mai mic amănunt?

Nu sunt critic și nici nu vreau să critic creațiile altui artist, dar mi se pare că o creație trebuie să arate ca o pictură, nu ca o fotografie.
Este doar o părere proprie!

Timpul trece foarte repede, iar de aceea aș dori să vă întreb: Care sunt următoarele obiective sau vise la care vă gândiți?

Momentan îmi doresc sănătate și să pot picta mai departe. Însă visul meu ar fi ca într-o bună zi să mă întorc ACASĂ.

Anamaria

Ce sfaturi oferiți tinerilor care se îndreaptă către lumea artei? Care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le știe atunci când pictează?

Eu i-aș sfătui că dacă iubesc ceea ce fac, să nu cedeze în fața niciunui obstacol sau critici. Îi îndemn să aibă încredere în ei.

Care a fost primul tablou pe care l-ați pictat? Ce ați simțit în acele momente?

Primul tablou pictat a fost un peisaj de munte. Aș putea spune că ce-am simțit atunci au fost emoții și sentimente profunde. A fost un dor de casa, de familie, de locurile copilărie, dor de țară.

Care este tabloul dumneavoastră preferat?

Nu am un tablou preferat, le iubesc pe toate. Creațiile mele sunt ca si copiii mei. De toate mă despart greu, dar în același timp, sunt fericită că prin picturile mele dăinuie o parte din sufletul meu în fiecare casă unde au dorit să mă primească!

Anamaria

Care este culoarea pe care o preferați atunci când pictați? 

Folosesc mult verde și albastru, care semnifică viața și libertatea, iar majoritatea lucrărilor pictate sunt peisaje. Dar culoarea mea preferată, în pictură, este roșu.

 

Mulțumesc pentru această invitație!
A fost o plăcere să fac acest interviu cu tine.
Pentru cei care doresc să îmi cunoască lucrările îi aștept cu drag să aprecieze pagina mea ,,Anamaria Bodea_Galery”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here