ANOFM
ANOFM

ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă) a atras peste 294 de milioane de euro, bani obținuți prin fonduri europene, pentru susținerea somajului tehnic.

Banii europeni au fost accesați prin proiectul „Sper – sprijin pentru angajatori şi angajaţi”, dezvoltat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU). Aceștia acoperă o parte importantă din sumele necesare pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic, acordate angajatorilor afectaţi de măsurile adoptate la nivel naţional pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu sprijinul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, implicate în mod direct în implementarea măsurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus două cereri de rambursare pentru care a fost autorizată de către AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei.

În ultimele luni ne-am concentrat să implementăm măsurile potrivite care să susțină piața muncii, însă la fel de important a fost și să găsim surse externe de finanțare, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public.
Faptul că am obținut fonduri europene pentru susținerea măsurii șomajului tehnic ne arată că aceasta a fost una pe cât de necesară, pe atât de rapid și eficient implementată, reușind astfel să treacă de rigorile europene și să primească finanțare de la Bruxelles. Această reușită nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul colegilor noștri din Ministerul Fondurilor Europene – Autoritarea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, cărora le mulțumesc pentru eforturile depuse,” a declarat Victor Picu, președinte ANOFM.

Sursă info: Facebook ANOFM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here