Echipa bistrițeană CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a anunțat în cursul zilei de marți că antrenorul danez, Kim Rasmussen (48 ani), va prelua gruparea începând cu sezonul următor.

Aducerea lui Kim Rasmussen reprezintă o puternică lovitură de imagine dată de CS Gloria pe piața transferurilor, având în vedere CV-ul impresionant al tehnicianului.

Noul antrenor al CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se prezintă entuziasmat de noua provocare: ”Aştept cu nerăbdare să mă alătur clubului. Este un proiect foarte interesant. Liga României va fi una foarte dificilă anul viitor, cu multe echipe care se vor lupta pentru primele locuri. Îmi plac aceste provocări, deci va fi foarte interesant.”

Câștigător al Ligii Campionilor și semifinalist la Campionatul Mondial

Rasmussen a început antrenoratul la nivel de juniori în anul 1990, urmând ulterior să antreneze echipele Lyngby HK, Roskilde Habdbold (Danemarca) și Stavsten IF (Suedia).

În anul 2010 a preluat cârma naționalei de handbal feminin a Poloniei, cu care a reușit să se califice la Campionatul Mondial din 2013. Parcursul a fost unul de-a dreptul spectaculos, ajungând până în semifinalele competiției după victorii cu România și Franța în fazele eliminatorii. Performanța s-a repetat ulterior și la Campionatul Mondial din 2015 organizat de Danemarca, când Polonia a pierdut în semifinale în compania reprezentativei Olandei.

După experiența trăită la nivel de competiții internaționale, Rasmussen a semnat în 2015 cu echipa feminină CSM București. La conducerea grupării bucureștene, antrenorul danez a înregistrat rezultate impresionante prin câștigarea titlului de campioană națională, a Cupei, dar și a Supercupei, CSM București devenind principala forță din handbalul românesc. Prin câștigarea Ligii Campionilor EHF în sezonul 2015-2016, Rasmussen și CSM București au reusit să obțină una dintre cele mai importante performanțe la nivel de cluburi din istoria handbalului românesc.

După încetarea angajamentului cu CSM București, Rasmussen a preluat banca tehnică a naționalei de handbal a Ungariei. Ultima dată antrenorul danez a antrenat reprezentativa Muntenegrului pe care a calificat-o la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here