Târgul Breslelor Moderne
Târgul Breslelor Moderne

Schimbările climatice și degradarea mediului reprezintă o amenințare pentru întreaga lume. Un răspuns la aceste probleme îl constituie transformarea economiei într-una eficientă.

Cum contribuim noi la moștenirea „verde” pe care o vom lăsa urmașilor? Cum încercăm să ducem mai departe tradițiile sănătoase lăsate de înaintași și care este contribuția noastră „verde” la lada de zestre? Acestea sunt temele de la care pornește o nouă ediție a Târgului Breslelor Moderne „Produs în Bistrița-Năsăud”, Pactul Verde – moștenirea lăsată urmașilor, 8 – 10 octombrie.

Pactul Verde European își propune transformarea economiei într-una modernă, competitivă și eficientă în ceea ce privește utilizarea resurselor.

Împreună putem să creem o comunitate „verde” pe care să o lăsăm moștenire urmașilor, prin consumul de produse locale, naturale și sănătoase, prin respectul față de mediu și față de patrimoniul cultural, prin păstratra și transmiterea tradițiilor către generațiile viitoare.

În acest context, de vineri până duminică, Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” aduce în prim plan producătorii locali, într-o nouă ediție a Târgului Breslelor Moderne. Breasla meșteșugarilor tradiționali, breasla artizanilor, breasla bijutierilor, breasla decoratorilor, breasla ceramiștilor, etc. dau culoare zonei din vecinătatea Pieței Centrale cu creații tradiționale sau cu tușe morderne, realizate cu măiestrie și inspirație, într-un decor sezonier realizat cu sprijinul Direcției Agricole Bistrița-Năsăud și Aluneasa – Arome din Căliman.

Peisajul devine complet sâmbătă și duminică, când intră în scenă, în Piața Centrală, roadele muncii breslelor agroalimentare, evenimentul marcând totodată „Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”, care se celebrează anual, pe 10 octombrie.

„Spectacolul” se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor impuse în situația actuală, masca de protecție fiind obligatorie pentru toți.

Partener: Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud.

    • Program Pietonal: Vineri, 12:00  – 19:00; Sâmbătă, 10:00 – 19:00; Duminică; 10:00 – 19:00
    • Program Piața Centrală: Sâmbătă, 09:00 –14:00; Duminică, 09:00-14:00.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here