Vineri, 10 Iunie, de la ora 18.00 va avea loc prima proiecție a documentarului ”Istoria povestită a unei comunități din Transilvania (Șieu Odorhei)” pe marile ecrane, la Happy Cinema Bistrița. Filmul a luat amploare din dorința lui Paul Ionele, care a copilărit în această comună, și a dorit să își lase amprentele în substraturile acestui loc.

Ideea acestui proiect s-a născut în anul 2019, iar demersul realizării nu a fost unul deloc ușor, întrucât a fost și restricționat de pandemie.

Filmul documentar este o monografie a comunei Șieu-Odorhei, care aduce împreuna atât datele istorice ale satului, cât și experiențele și amintirile personale ale locuitorilor.

De asemenea, filmul aduce în prim-plan ,,Sate transilvănene locuite din cele mai vechi timpuri, cu povești captivante, cu oameni calzi și sinceri ale căror memorii sunt ancorate în vremuri demult apuse”. Toate acestea creionează un peisaj al vieții satului dintr-o comună din inima Transilvaniei.

Documentarul este accesibil oricui dorește să îl vadă, precum este menționat și în interviul pe care îl puteți viziona aici!

Premiera va fi proiectată în sala 3 a cinematografului, și durează aproximativ 150 de minute. În ceea ce privește trailerul, el poate fi vizionat aici.

Mai multe informații referitoare la derularea filmului puteți găsi pe site-ul cinemaului din Bistrița.

Autor: Antonia Chiciudean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here