Nu există sărbători de iarnă fără magia luminilor și a artificiilor. Situația înregistrată în anii anteriori scoate în evidență faptul că utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puține ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar și cu provocarea de incendii.

Pentru diminuarea riscului de incendiu în perioada imediat următoare, pompierii militari bistrițeni recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

  • nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;
  • nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
  • păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele;
  • se interzice așezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor și artificiilor aprinse.

Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii S.M.U.R.D. atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here