lucrări SJUB

„Oficial, am început lucrările la noul corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cel mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud. Un proiect finanțat în integralitate, în faza 1, de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, aproximativ 5 milioane de euro, finalizat prin includerea sa în PNRR, aproximativ 50 de milioane de euro și cofinanțarea instituției noastre”, a anunțat președintele CJ Radu Moldovan.

El a detaliat: „Așadar, construim un corp nou, care va fi legat de cel existent printr-o pasarelă și, bineînțeles, creștem numărul de secții și aparatură ultraperformantă. Beneficiile extinderii Spitalului pentru pacienți și cadrele medicale: 

  • Extinderea specialităților medicale: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă; 
  • Extinderea blocului operator cu încă 4 noi săli de operație; 
  • Atragerea, în continuare, a noi specialiști pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate; 
  • Construirea parcării moderne și robotizate. O investiție de referință, care va face ca spitalul nostru să vină și mai mult în sprijinul oamenilor”.

La rândul său, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a menționat: „3, 2, 1…. start! Astăzi au început lucrările la faza I al celui mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud, realizat de Spitalul Județean de Urgență Bistrița în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: „Extindere pavilion spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă”. Faza I cuprinde lucrări de relocare și demolare clădiri tehnice și administrative (centrală termică, stație producție oxigen medical, posturi de transformare, rezervă strategică de apă și stație de pompare, depozit temporar deșeuri medicale, etc.). Valoare investiție – Faza I, aproximativ 5 milioane euro, asigurată integral de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud; Valoare investiție – Faza II, aproximativ 50 milioane euro. Finanțarea urmează a fi asigurată prin PNRR și cofinanțare Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”.

Ar putea fi o imagine cu 12 persoane, mobilă, interior şi sediu

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi interiorAr putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane în picioare şi interior

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi interior

Ar putea fi o imagine cu interior şi spital

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here