Autoritățile
Autoritățile

Autoritățile continuă să verifice respectarea măsurilor de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție!

În fiecare zi, autoritățile fac verificări în zonele aglomerate, precum centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a declarat că la verificările care au avut loc ieri, 21 iulie, au participat 27 de polițiști și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

Autoritățile au efectuat verificări în 58 de localuri publice, restaurante și terase.

Forțele de ordine au verificat și 28 de mijloace de transport în comun, precum și în parcuri și spații de joacă pentru copii din județ.

,,Totodată, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate 95 de persoane și oprite pentru control aproximativ 50 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4300 de lei.

 Jandarmii au verificat în total 24 de locații, fiind aplicate 18 sancțiuni, astfel: 8 amenzi în valoare de 2.700 de lei și 10 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv constituirea unui grup pietonal cu mai mult de 6 persoane. Alături de jandarmii bistrițeni în aceste zile se află și studenții din anul II – la Academia de Poliție „Al. Ioan Cuza” București, care execută în această perioadă stagiul de practică la unitatea noastră. Aceștia vor fi prezenți la Bistrița până în data de 14 august 2020, timp în care vor participa zilnic la misiuni alături de colegii noștri.„, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Forțele de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței pe care o are purtarea, în mod corect, a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.

Astfel de activități se vor derula în continuare, cu scopul conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială.

Sursa foto/info : Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here