Autoritățile din Bistrița
Autoritățile din Bistrița

Autoritățile din Bistrița verifică zilnic modul de respectare a măsurilor din zonele aglomerate!

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților din Bistrița! 

Măsurile pentru distanțare socială și a purtării măștii de protecție sunt în continuare verificate de către autorități.

Zonele aglomerate precum piețele, centrele comerciale, terasele, gările și autogările, mijloacele de transport, taxiurile sunt verificate zilnic de forțele de ordine. Aceștia verifică dacă măsurile impuse în contextul stării de alertă pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului sunt respectate.

„Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la activitățile desfășurate ieri, 28 iulie a.c., au participat 18 polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 23 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost legitimate peste 58 de persoane. Polițiștii de la Ordine Publică și Poliția Locală Bistrița au efectuat verificări în 6 benzinării din municipiu.

Au fost oprite în trafic, pentru control, 46 de mijloace de transport în comun și autovehicule.
În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 5 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 de lei.”, arată o postare pe facebook a Instituției Prefectului Bistrița.

Tot ieri, 28 iulie, au fost verificate aproximativ 39 de locații. Au fost aplicate 12 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 3.900 de lei si 3 avertismente scrisem

Jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști, conform Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

📞 Vă amintim de TELVERDE0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here