Imunologul Radu Tudor Ciornei, deputat USR, este de părere că un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie ar reduce drastic numărul de infectări, dar mai ales al deceselor.

Deputatul este de părere că nu putem face nimic însemnat pe termen scurt, dar pe termen mediu şi lung doar vaccinarea în masă poate reduce treptat rata deceselor.

„Voi fi scurt şi tranşant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulţi oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, şcoala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite şcoala şi absolut tot ce se poate în online şi munca de la domiciliu sunt o obligaţie. Ceea ce fac astăzi guvernanţii prin neinstituirea stării de urgenţă la acest grad de încărcare în spitale şi rată de decese este genocid. Eu cred că un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie, ce va fi hulit şi de comercianţi, şi de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieţi, până în luna aprilie. Şi nu uitaţi că până în aprilie vom avea victime din rândul elevilor. Nu mulţi, dar mă întreb cam cum se poate duce un ministru să le explice celor 50 de elevi şi 3.000 de contacţi ce vor muri pentru ca şcolile să fie deschise şi să putem să umplem sacii de Crăciun, că ei sunt sacrificaţi pentru binele economiei, României, turismului şi pentru că negustorii morţii au microfonul deschis şi în media, şi în Parlament”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here