În plin examen de bacalaureat, oficialii îi avertizează pe liceeni să nu încerce să copieze. Internetul este însă plin de dispozitive performante cum ar fi ceasurile inteligente sau ochelarii cu bluetooth, care au înlocuit deja celebrele mini-căști.
Pe site-urile unde se găsesc de vânzare, dealer-ul recunoaște însă că nu recomandă acest produs, pentru că are rama prea groasă și poate da de bănuit, iar acumulatorul ține maximum 2 ore. Internetul abundă de asemenea oferte. Iar unele site-uri le-au împărțit în funcție de materii. De pildă, această cameră de tip nasture si cardul GSM sunt recomandate pentru examene de limba română, iar MP3 player-ul cu micro-cască și stik-ul ar ajuta mai bine la matematică.
Ministerul educației și inspectoratele au luat toate măsurile necesare, pentru a împiedica fraudarea examenului. Cine va fi prins, va pierde șansa de a susține bacalaureatul următoarele trei sesiuni. Anul trecut, sute de tineri au fost eliminați în întreaga țară.
Toate centrele de examen au camere de supraveghere. 5% pot înregistra și discuțiile din sălile de examen.
La Bistrița, comisia de Bacalaureat, alături de asistenți, au fost cu adevărat o comisie. Toate cele trei probe de BACALAUREAT 2020 sesiunea august- Septembrie s-au desfășurat impecabil datorită bunei organizări.
Felicitări președintelui de comisie Prof. Dr. Vali Ganea! Prin formula succesului a dat dovadă de profesionalism încă odată.
La a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).c) – Proba obligatorie a profilului – desfășurată astăzi, 25 august, au participat 315 candidați din cei 408 înscriși.
Potrivit ISJ Bistrița-Năsăud, nu s-au prezentat la examen 93 de candidați, în timp ce 1 candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊ C. Nu s-au înregistrat situații speciale, cum ar fi izolare la domiciliu, spitalizați/carantinați.
Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca și în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.