Bacalaureat
Bacalaureat

De mâine începe cea de-a doua sesiune a Examenului Național de Bacalaureat 2020 (august-septembrie), conform calendarului aprobat printr-un ordin de ministru, transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Din județul Bistrița-Năsăud, s-au înscris 594 de candidați în această sesiune, dintre care 376 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar 218 candidați sunt din promoţiile anterioare, conform ISJ Bitrița-Năsăud.

Iată care este calendarul probelor scrise:

• 24 august: Limba și literatura română – E.a)

• 25 august: Proba obligatorie a profilului – E.c)

• 26 august: Proba la alegere a profilului și specializării – E.d)

• 27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Acestea se vor desfășura la două centre de examen, și anume: Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, respectiv Colegiul Tehnic INFOEL Bistrița.

Ptobele scrise vor începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

De asemenea, toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru cea de-a doua sesiune a Examenului de Bacalaureat 2020.

Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa în 2 septembrie, până la ora 12:00, mai apoi, va urma depunerea contestațiilor în aceeași zi, de la ora 14:00 pâna la ora 20:00.

Contestaţiile se pot depunde atât în format fizic, cât şi electronic. În cel de-al doilea caz, candidaţii completează, semnează şi depun transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru elevii care sunt minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în 5 septembrie. Nota minimă de promovare, la fiecare probă este 5 (cinci), media finală pentru a putea promova examenul, fiind cel puțin 6 (șase).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here