„Bistrițencele” a luat naștere în urmă cu o lună, atunci când Lenuța Filipoi și Dorina Hoza, două dintre cele 8 bistrițence, s-au gândit că ar fi frumos să aducă în fața dumneavoastră ceva special!
Toate celelalte fete au acceptat propunerea așa că s-au pus pe treabă.

Am stat de vorbă cu Lenuța Filipoi și ne-a povestit despre acest frumos proiect.

,,Am stabilit ca textul să fie compus de doamna Maria Anuța deoarece toate am lucrat și lucrăm cu dumneaei și eram convinse că nu poate ieși altceva decât un text deosebit! Chiar vă rog să ascultați textul cu mare atenție, e emoționant!

Cu linia melodică, studioul și toată răbdarea am fost ajutate de binecunoscutul și apreciatul Alex Hatfa, un om foarte dedicat în tot ceea ce face! Știam că nu vom da greș așa că am mers pe mâna lui și chiar a ieșit ceva superb!

Andrei Vrășmaș, alt om talentat care se implică trup și suflet în tot ceea ce face!

Andrei ne-a ajutat ca acest proiect să prindă viață prin povestea frumoasă pe care ne-a creat-o prin imaginile pe care le puteți vedea dacă intrați pe YouTube și vizionați videoclipul. O să vă convingeți singuri că Andrei merită toate cuvintele de laudă.

Am decis să cântam câte două pentru a ne pune vocea în evidență. Ne-am grupat în acest fel: Lenuța Filipoi și Dorina Hoza. Noi suntem foarte apropiate una de cealaltă, atât prin port cât și prin zona din care venim, eu fiind din Rodna iar Dorina din Maieru dar ne leagă și o prietenie de când eram micuțe.

Bianca Gâvan și Larisa Ștefania sunt apropiate de foarte mult timp și de aceea au decis să cânte împreună. După cum auziți și vocile le sunt foarte asemănătoare. Chiar dacă Bianca vine de pe Valea Bârgăului și Larisa din Lechința, și anume zona de Câmpie.

 

Cristina Livia Scurtu și Larisa Bozbici, se cunosc de foarte mulți ani, legându-le și faptul că amândouă activizeaza în grupul Valeriei Peter Predescu. Pe lângă colegialitatea de pe scenă, acestea sunt și prietene bune.

Așadar, atunci când a luat viața proiectul ,,Bistrițencele”, amândouă au răspuns afirmativ. Deoarece se cunosc de atât de mult timp și le leagă o prietenie frumoasă, au ales să cânte împreună. Acestea fiind năsăudence și cunoscându-se atât de bine.

Pe Olimpia Guzu și pe Ioana Leonte le leagă faptul că provin din zona muntoasă a județului, Valea Ilvelor, unde costumele, în simplitatea lor, descriu atât de frumos trăirile oamenilor care dăinuiesc de sute de ani de-a lungul acestor văi înguste, la poalele Munților Rodnei. Un strop din bogăția acestor locuri a fost cu drag adus în cântecul nostru cel nou.

De ce am cântat doar ultima dată împreună?

Hai să vă spunem. După cum bine auziți , ultimele două strofe ale cântecului de Crăciun au un mesaj aparte:

“Când ne-or fi trăistile pline,
Le-om goli unde nu cată nime,
La copii orfani, și bătrâni sărmani,
Tăt la fel sa faci și tu creștine.

Să aveți noroc și pace,
Dumnezeu vă dăie sănătate,
Și când mai venim,
Așa să vă găsim,
Bucuroși cu fețe luminate!”

Împreună ne-am dorit să cântam, dar și să simțim fiecare vers în parte.

Alături de noi au fost și intrumenști cunoscuți și apreciați de publicul Bistrițean, precum la clarinet Ceoarec Codruț, la acordeon Paul Gherman, iar la vioară Bîrte Andrei. Oameni cărora le mulțumim pentru frumoasa colaborare și experiență.

Sperăm din suflet că ați primit cu bucurie acest cântec de Crăciun iar noi, Bistrițencele vă dorim sărbători cu pace, liniște sufletească și multă, multă sănătate!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here