Olimpiada de Lingvistică

Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus” are ca obiective generale: descoperirea și înțelegerea de către elevi a algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competența de comunicare lingvistică, cât și menținerea interesului elevilor și al cadrelor didactice pentru problemele de lingvistică și acest tip de competiție, aceasta fiind organizată anul acesta de elevi, foști participanți la olimpiada internațională.

Etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus” a avut loc în data de 3 martie 2023, în format online, în centrul de concurs de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița.

Două eleve ale Colegiului Național Petru Rareș au reușit să se califice la etapa națională a acestei olimpiade, fiind vorba despre Blidaru Ioana, clasa a VIII-A, pregătita de prof. Nicula Nelia și Taloș Larisa Gabriela, clasa a VII-a, pregătită de prof. Botean Carmen.

Anul școlar 2022-2023 a făcut ca Bistrița să fie pusă pe harta, prin nenumăratele rezultate excelente pe care le-au adus elevii care au depus multă muncă pentru a avea parte de acestea.

Felicitări elevelor și profesoarelor pentru munca depusă și mult succes la proba națională!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here