Bogdan Ivan
Bogdan Ivan

Achizițiile publice directe din România sunt un proces greoi, iar primarii din Bistrița-Năsăud au mare nevoie de simplificarea acestui proces.

Proiectul de lege inițiat de deputatul Bogdan Ivan Gruia, alături de colegi din PSD și din Coaliție, vine în ajutorul primarilor din Bistrița-Năsăud, iar astăzi a fost votat în Camera Deputatilor, care este for decizional, și urmează ca legea să fie promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, iar pe urmă să intre în vigoare!

„Deblocăm achizițiile publice din România!

Astăzi am votat un proiect de lege pe care l-am inițiat împreună cu colegii din #PSD și din Coaliție, un proiect de lege solicitat de primarii din Bistrița-Năsăud, care simplifică total achizițiile publice directe din România!

Pentru o absorbție a banilor din PNRR și din noul Exercițiu financiar european, am dublat plafoanele achizițiilor publice directe. Mai mult, criteriul de atribuire al licitațiilor publice nu va mai fi prețul cel mai mic, ci raportul calitate-cost.

De asemenea, scrisorile de garanție bancară pentru constructori pot fi emise și de instituții financiare nebancare!

Comparativ cu țările din Europa, România are o abordare severă asupra achizițiilor directe, cu un plafon al achizițiilor directe de 10 ori mai mic (Ex. Germania: ~5.4 milioane euro)!

Camera Deputatilor este for decizional, urmează ca legea să fie promulgată de Președintele României și să intre în vigoare!”, a transmis pe rețelele de socializare, deputatul Bogdan Ivan Gruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here