Bogdan Ivan
Bogdan Ivan

Precum Traian Băsescu, ce a afirmat acum 10 ani că ,,școala românească scoate tâmpiți”, anul acesta, Klaus Iohannis a spus că avem de a face cu o ,,generație pierdută”!

Profesorul Universitar Dr. Mircea Miclea a amendat declarația lui Iohannis. Și pe bună dreptate, cum e posibil ca tocmai președintele țării să-și devalorizeze proprii cetățeni?

Bogdan Ivan Gruia este foarte revoltat și parafrazează tot ce se întâmplă în momentul de față ca: ,,Părinții doctori, primarii epidemiologi și Klaus Pilat”.

Acesta i-a reamintit președintelui țării, de proiectul său de suflet, intitulat ,,România educată”, de care, s-a ales doar un clip video, și nicidecum schimbări vizibile.

Bogdan Gruia aduce aminte de faptele lui Pilat din Pont, ca fiind asemănătoare cu faptele lui Klaus Iohannis.

El se spală pe mâini, precum guvernatorul roman al Iudeei, după ce a săvârșit fapte inacceptabile unui șef de stat, ca mai apoi să se arate nevinovat.

,,În această perioadă de criză sanitară mondială, când toate guvernele lumii se zbat să-și continue programele de dezvoltare economică, să aloce sănătății și educației atât cât trebuie, să nu suprime școala, elementul vital al dezvoltării viitoare, domnul președinte și PNL au desemnat spălatul pe mâini, la propriu și la figurat, liberalismul de rit nou, ca domeniu strategic!

Mai mult, acest guvern adulat de profesorul din fruntea țării, copleșit de propria neputință, pasează responsabilitatea ba asupra primăriilor, ba asupra părinților! Un fel de „Descurcați-vă! Dacă iese prost nu este vina noastră. Dacă iese bine este meritul nostru că am descentralizat, bla, bla”.

Cum să impui unui părinte să dea o declarație pe propria răspundere conform căreia copilul nu s-a întâlnit cu niciun bolnav de Covid-19? Noi, ca adulți nu putem da o asemenea declarație pentru că efectiv nu știm!

Și dacă se întâmplă, Doamne ferește, să apară un focar într-o școală, ce facem? Arestăm părinții? Îi amendăm drastic pentru că au zădărnicit combaterea bolilor trimițând copilul la școală? Doamna Turcan, expert în declarații halucinante, oferă lecții tuturor părinților ca un veritabil academician în materie de educație parentală. Ludovic Orban spune că lasă la libertatea primăriilor dacă să înceapă școala sau nu. Adevărul este că premierul își imaginează că primarul are studii epidemiologice la bază, iar Consiliile Locale sunt un fel de institute „Marius Nasta”, dar mai mici.

Același Ludovic Orban spune că va aloca bani cu grămada primăriilor pentru cumpărarea de tablete, pe care guvernul se angajase că le achiziționează chiar el încă de acum trei luni, și dotarea cu materiale sanitare. Orban, în mintea lui, crede că UAT-urile vor face în două săptămâni ceea ce nu a reușit un „guvern competent” în câteva luni! Treaba cu descentralizarea este praf în ochii spălați de lacrimi deoarece acest deziderat nu se face peste noapte!

Din păcate, România nu este la un nivel educațional cu care să ne mândrim. Nu vom fi prea curând ca Finlanda, Germania sau Japonia.

Avem nevoie de responsabilitate. Am tot pus etichete pe generații, ba că au fost decrețeii, ba generația cu cheia de gât, iar acum ditamai președintele spune că avem „o generație pierdută”. Nu, nu avem așa ceva. Avem în schimb un președinte doar al liberalilor și un premier care crede că în educație totul se rezolvă doar cu spălatul pe mâini!

Apelul celor din PNL, de genul „voi PSD ce ați făcut?”, arată că în privința educației copiilor din România liberalii apelează la motivații politice umplute cu ipocrizie. Din întâmplare ipocrizia nu este nici de stânga și nici de dreapta, ci aparține exclusiv oamenilor slab pregătiți.

Ciudat, PNL plasează responsabilitatea părinților, impunându-le declarații bizare. Dacă vom tăcea și vom accepta asta, toți o să ajungem să fim responsabili, ca popor, pentru toată guvernarea liberală.

Spălați-vă pe mâini. Zilnic! Stimați liberali” a transmis Bogdan Ivan Gruia, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here