Portrait of brown cute puppy with sunset bokeh background

Este benefic să ai un câine prin preajma ta. Suportul moral necondiționat, o imunitate mai bună și îndemnul la o viață activă, sunt doar câteva dintre beneficiile pe care un câine ca animal de companie le aduce în viața cuiva. Adopția unui animal de companie este o idee excelentă care aduce numeroase avantaje atât viitorului stăpân cât și comunității.

Beneficiile unui câine de adăpost

Un câine de adăpost, în comparație cu un câine de rasă, dezvoltă o imunitate mai puternică datorită condițiilor dure de supraviețuire pe care le întâmpină. Acești câini sunt expuși constant la o varietate de factori de stres, inclusiv condiții meteorologice extreme, infecții și lipsa hranei. Ca rezultat, sistemul lor imunitar este nevoit să lupte constant împotriva agenților patogeni, ceea ce duce la o consolidare a capacității de apărare a organismului. În plus, câinii vagabonzi au o diversitate genetică mai mare, ceea ce le conferă un avantaj în fața unor boli și infecții specifice. Adaptabilitatea și experiența lor în supraviețuirea în medii dificile îi fac pe acești câini să dezvolte o imunitate robustă și să fie mai rezistenți în fața bolilor.

Câinii din adăposturi dezvoltă adesea o iubire necondiționată și un atașament puternic față de stăpânii lor din mai multe motive. În primul rând, acești câini au trecut prin experiențe dificile și adesea au suferit de lipsa afecțiunii și neglijență în trecut. Prin urmare, atunci când găsesc un stăpân care le oferă dragoste, grijă și atenție, aceștia sunt recunoscători și își exprimă afecțiunea mai mult decât o fac câinii de canisă.

Din cauza atașamentul ridicat din parte unui câine de adăpost față de stăpân aceștia sunt mult mai cuminți și ascultători. Ei sunt mult mai ușor de dresat, nu sunt pretențioși cand vine vorba de hrană și de condițiile oferite.

Așadar este preferat să adopți un câine de adăpost decât unul de canisă. În acest mod poți face și loc la adăpost pentru un alt suflet hoinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here