abuz sexual

O creștere a numărului de cazuri de abuz și agresiuni sexuale a fost semnalată la nivel național, în anul 2021, conform unei analize realizate de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române.

Cei mai vulnerabili din acest punct de vedere sunt minorii aflați în servicii de plasament care sunt, de multe ori, victime ale abuzului sau coruperii sexuale. Aceștia au fost beneficiarii unei campanii de conștientizare și informare din partea polițiștilor bistrițeni.

De asemenea, pentru semnalarea cazurilor de abuz sexual există și un site: https://www.116111.ro/AtingeriNedorite/

Materialele informative specifice sunt postate pe pagina campaniei, incluzând conţinut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”.

Minorii aflați în servicii de plasament – casele de tip familial ale D.G.A.S. P.C. Bistrița-Năsăud din orașul Beclean au aflat în această săptămână de la polițiștii de prevenire, ordine publică și proximitate informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, au primit sfaturi preventive, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale de agresiuni sexuale în care au fost implicați minori.

Coordonatorul structurii de proximitate a orașului Beclean le-a explicat acestora și în ce condiții pot fi trași la răspundere minorii care au împlinit vârsta de 14 ani, care sunt diferențele dintre infracțiune și contravenție, precum și care sunt infracțiunile privitoare la viața sexuală, conform Codului Penal.

Prin astfel de activități, polițiștii își propun să crească nivelului de informare al copiilor, părinţilor si publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv să crească gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.

Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, au lansat, la finalul anului 2021, campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri Nedorite”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here