Traffic Snake Game

Campania „Traffic Snake Game” (TSG) sau „Oscar Șarpele Hoinar”, așa cum este cunoscută în România, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție națională.

În trecut, TSG a înregistrat economii impresionante de emisii CO2 și aproximativ 400.000 km parcurși sustenabil prin implicarea a peste 60.000 elevi, din peste 30 orașe.

Ar putea fi o imagine cu şarpe şi text

Inițiativa încurajează elevii, părinții și cadrele didactice să adopte mersul pe jos și cu bicicleta, sau orice mijloace de transport alternativ, atunci când se deplasează la școală.

Peste 12.000 elevi din România iau parte la cea de-a VIII-a ediție care debutează, conform tradiției, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie).

Cele 64 școli înregistrate vor juca TSG în 18 orașe: Aiud, Alba Iulia, Bistrița, Brașov, Buzău, Câmpina, Deva, Făgăraș, Florești, Gheorgheni, Mizil, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Târgu Mureș și Zalău.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ROMÂNIA Moduri deplasare TSG 2020 100% 39,35% 50% 15,80% 60,65% 78,76% 0% 84,20% Înainte de TSG ÎntimpulTSG timpul TSG După TSG Dep lasări sustenabile Deptasărinesustenabile”

Deși se bazează pe implicarea voluntară a cadrelor didactice și presupune efort din partea acestora, campania s-a bucurat de apreciere în rândul elevilor și învățătorilor. Rezultatele extraordinare au fost obținute datorită continuității și participării numeroase an de an.

Cele 7 generații deja trecute prin campanie demonstrează faptul că TSG poate schimba mentalități și comportamente pe termen lung, promovând modurile de deplasare ușor poluante ca distractive.

Suntem cu toții conștienți de faptul că pericolul nu a trecut încă și că este necesar să fim precauți în continuare. Așadar, TSG 2021 se va derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.

În 2020, la nivel național, creșterea utilizării modurilor sustenabile de transport a depășit 78%. Deplasările sustenabile au continuat să crească chiar și după finalizarea campaniei, ajungând până la 84% și demonstrând impactul pozitiv și efectele pe termen lung.

Rezultatele înregistrate de fiecare școală, sau la nivelul fiecărui oraș, pot fi consultate pe site-ul campaniei https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/rezultate/.

În municipiul Bistrița, TSG 2021 se desfășoară începând din 22 septembrie a.c. în 7 unități de învățământ: 

  • Școala Gimnazială nr.1
  •  Școala Gimnazială nr.4
  •  Școala Gimnazială „Lucian Blaga”
  •  Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”
  •  Colegiul Național „Liviu Rebreanu”
  •  Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.
𝐌𝐮𝐥𝐭 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝟏𝟑𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢 𝐛𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̦𝐞𝐧𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐞, 𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐬𝐜𝐚𝐫 𝐒̦𝐚𝐫𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐇𝐨𝐢𝐧𝐚𝐫!

Mai multe detalii despre campania TSG puteți afla de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here