Campanie de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor, lansată la nivel județean.

Astăzi, 25 mai, a fost lansată, la nivel local, campania de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor ”Plecatul de acasă nu e o soluție”, demarată de Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului.

Obiectivul principal al acesteia îl constituie creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul dispariției voluntare a minorilor și la efectele negative ale acestei forme de dispariție.

De asemenea, în cea de-a patra zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, dedicată disparițiilor de minori, activitățile organizate de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au adus împreună toate instituțiile implicate în gestionarea unor astfel de cazuri, fiind desfășurate în incinta Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, sub forma unor jocuri, ateliere, povestioare și demonstrații.

Polițiștii le-au explicat copiilor ce presupun și cum se desfășoară căutările în cazul unor dispariții, jandarmii le-au arătat cum desfășoară căutările cu câinii specializați, iar pompierii ce presupune o misiune de salvare. Au fost prezenți și salvamontiștii care i-au învățat pe cei mici ce trebuie să facă dacă s-au rătăcit în pădure, cum pot găsi drumul spre casă. Totodată, reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională au fost prezenți cu un atelier de gestionare a conflictelor, iar cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud cu sfaturi pentru situații de risc, specifice liniei lor de muncă.

Cei mici au dezbătut și povești citite de polițiști, pentru că indiferent de conținut, morala general valabilă rămâne aceeași: ascultăm de cei mari ca să fim în siguranță!

La atelierele organizate au participat copii din casele de tip familial ale D.G.A.S.P.C. din Teaca, Năsăud și Bistrița, beneficiarii centrului de zi ai Fundației ”Inocenți” și elevi ai unor școli din Bistrița.

Le mulțumim că s-au alăturat demersului nostru: Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al Județului Bistrița-Năsăud, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, Salvamont Bistrița, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, POV 21 Bistrița și Consiliul Local al Elevilor Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here