Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat faptul că elevii s-ar putea întoarce la școală la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie a anului următor.

,,Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie – început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale”, a transmis medicul Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Primele persoane vaccinate vor fi cele care fac parte din spitalele de primă linie, iar imaginile vor fi transmise în direct.

Președintele Klaus Iohannis va fi imunizat în a doua etapă a campaniei, în același timp cu demnitarii, deoarece s-a dorit ca speculațiile să fie evitate, șeful statului dorind să se vaccineze printre primii.

,,Dumnealui, în cadrul Grupului de lucru, ne-a ridicat această propunere, să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit, pentru că, dintr-un gest care este, până la urmă, pentru a convinge și a întări încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculații și nu am dori acest lucru, pentru că se distruge credibilitatea noastră și toată munca”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here