tablete
tablete

Peste 3000 de tablete vor urma să sosească în județ prin programul „Școala de acasă“, după ce Guvernul va încheia procedura de achiziție făcută la nivel național.

Ele nu vor fi înmânate direct copiilor, ci școlilor care, pe baza unui proces verbal de predare-primire, le vor încredința părinților pentru perioada în care se țin cursuri online, a spus inspectorul general Mihai Mureșan.

„În luna aprilie a.c., directorii unităților de învățământ au raportat direct în SIR, aplicația electronică cu informațiile Ministerului Educației, un total 3104 de tablete. Atâtea erau raporte și pentru atâtea am fost înscriși județul nostru vizavi de achiziția aceasta de care se tot vorbește de la Guvern. În afara acesteia este vorba de achizițiile pe Ordonanța 144 care prevede procurarea de tablete în limita sumei de 200 de euro/tabletă plus abonamentul la internt pentru 24 de luni pentru a nu avea dificultăți în zonele în care nu există acces la internet. La momentul în care va exista această achiziție realizată, evident că în niciuna dintre șțcolile județului nu o să se mai pună problema lipsei acestor instrumente IT“, a spus Mureșan.

Potrivit șefului ISJ, s-au mai făcut donații de tablete din partea unor ONG-uri sau firme direct unor școli, însă nu semnificative.

„În acest moment, așteptăm aceste tablete care umează să vină de la Guvern. Vom vedea câte vor veni. Fără doar și poate ne axăm pe achiziția pe baza OUG 144“, a spus Mihai Mureșan.

Inspectorul general a menționat că tabletele nu vor fi date direct elevilor, ci școlilor. „Ele vin în școli care le înregistrează în gestiunea lor și le livrează copiilor în perioadele în care au nevoie de ele și le livrează pe bază de proces verbal încheiat cu părintele. Nu-i același lucru cu Euro 200 (program în baza căruia unii elevii și-au putut cumpăra computere -n.r.)“, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here