Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița, a făcut o vizită seniorilor de la recent inauguratul centru de zi pentru vârstnici, fiind preocupat de părerile beneficiarilor despre acest proiect.

Proiectula a fost posibil datorită fondurilor europene, astfel că seniorii au acum un spațiu unde pot socializa și se pot relaxa. Aceștia dispun până acum de un asistent medical și un psiholog, iar în viitorul apropiat, vor avea la dispoziție și un kinetoterapeut.

În urma discuțiilor, vârstnicii au propus și o serie de lucruri pe care și le-ar dori implementate la centru, cum ar fi: prelungirea programului de funcționare (inclusiv în weekend), amenajarea unei încăperi exclusiv pentru șahiști, pentru a avea parte de mai multă liniște, editarea unor broșuri cu facilitățile pe care le oferă centrul, organizarea de excursii cu vizite reciproce ale vârstnicilor la centrele cu specific similar din țară.

,,Am făcut, azi, o vizită la recent inauguratul centru de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga, fiind interesat de gradul de mulțumire în rândul beneficiarilor. După cum se știe, datorită reușitei implementării unui proiect pe fonduri europene, municipalitatea le oferă aici persoanelor care au peste 65 de ani un spațiu modern pentru relaxare și socializare, unde, totodată, au la dispoziție un asistent medical, un psiholog și, cât de curând, un kinetoterapeut.

Până acum, în centrul coordonat de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bistrița, activitățile recreative preferate sunt șah, rummy, cărți și table, dar se asigură și sesiuni de meloterapie, iar accesul în sediu presupune observarea stării de sănătate și temperaturii, pentru o deplină siguranță.

La întâlnirea de azi, seniorii au avut și o serie de propuneri, cum ar fi: prelungirea programului de funcționare (inclusiv în weekend), amenajarea unei încăperi exclusiv pentru șahiști (mai multă liniște), editarea unor broșuri cu facilitățile centrului, organizarea de excursii cu vizite reciproce ale vârstnicilor la centrele cu specific similar din țară, derularea unor acțiuni dedicate doamnelor etc. Majoritatea vor avea o rezolvare imediată, confortul și bucuria celor de aici fiind obiective esențiale ale activității în noul edificiu.

Centrul constituie deja un model pentru viitoarele două care urmează a fi construite, ca suport adresat vârstnicilor comunității noastre, adesea expuși riscului de excluziune socială.”, a transmis primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, într-o postare pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here