Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că data de reîncepere a cursurilor, 11 ianuarie 2021, este un termen „mult prea scurt” pentru ca școlile să fie redeschise fizic.

Într-o declarație pentru ProTV, ministrul educației susține că instituția pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta „în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Fără a aduce un plan concret pentru redeschiderea școlilor, întrebat de un reporter al Pro TV dacă în data de 11 ianuarie elevii vor începe fizic cursurile, Cîmpeanu anunță indirect că nu.

,,Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă.”, este răspunsul ministrului educației la una dintre întrebările Roxanei Hulpe, reporter ProTV.

Ministerul Educației își dorește redeschiderea cât mai rapidă a școlilor, dar în măsura în care situația epidemiologică o va permite. Decizia finală în ceea ce privește redeschiderea instituțiilor de învățământ este în mâinile Ministerului Sănătății.

Surse spun că data de 8 februarie ar fi dedicată reînceperii cursurilor față în față, această dată reprezentând începutul semestrului al II-lea, iar în 11 ianuarie elevii vor începe școala tot în format online, dar nu e oficial.

„Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit sursei citate.

Ministrul Educației a precizat și faptul că în privința redeschiderii școlilor „prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

Autor: Thomas Agud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here