În urmă cu două luni, locuitorii satului Poderei din comuna Rebrișoara au făcut zarvă pe Facebook și au cerut primarului să rezolve o problemă gravă, și anume, repararea unei punți, ce este traversată zilnic de copii, adulți și vârstnici.


De atunci, puntea a început să se degradeze din ce în ce mai mult, nemulțumirea consătenilor fiind dusă la cele mai înalte cote.

,,Ei bine, este o punte pe care am trecut vreo 10 ani de zile, o punte oribilă, pe care primarul nostru refuză să o facă, toți oamenii din Poderei se revoltă, însă pe primar nu îl interesează, zice că avem mofturi și că totodată avem alte punți (punți care sunt la câțiva kilometri distanță). În loc să o repare, o tot cârpește.. Acum Someșul e foarte mare și riscul de a cădea de pe puntea respectivă e uriaș” a declarat pentru POV21 Bistrița-Năsăud o tânără, speriată în special de faptul că bunica ei traversează acea punte zilnic: ,,stau cu sufletul la gură de câte ori știu ca merge pe ea”. 

Pe deasupra, tânăra ne-a mai trimis un videoclip, explicând din nou gravitatea situației:

,,Mai e foarte puțin și iese Someșul afara, îți dai seama cum e sa treci pe puntea aia acum.

În luna decembrie a anului precedent, primarul comunei Rebrișoara a transmis pentru Observator BN faptul că este conștient de această problemă, dar are un proiect cu pod peste Someș până în Poderei, trecut la Ministerul Dezvoltării și totodată aprobat, urmând să aștepte finanțarea. Acesta înțelege răzvrătirea locuitorilor, însă dacă ar face o altă documentație, ar pierde finanțarea de 3,5 milioane de euro.

Totuși, până la momentul obținerii finanțării, cât și a construcției în sine, va trece ceva timp, și știm cu toții că timpul și viețile oamenilor sunt cele mai prețioase, concomitent ireversibile. Până când această problemă nu va fi remediată, locuitorii satului Poderei nu-și vor găsi liniștea, dorind în continuare să se facă auziți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here