Ziua Internațională a Femeilor și a Fetelor în Domeniul Științei, marcată anual pe 11 februarie, este o ocazie de a celebra și a promova participarea femeilor și a fetelor în domeniul științei.

Acest eveniment a fost stabilit de ONU în anul 2015 pentru a sărbători contribuția semnificativă a femeilor la dezvoltarea științei și tehnologiei.

Această zi amintește faptul că trebuie să încurajăm și să susținem fetele să-și urmeze interesele în domeniul STEM, deoarece acest lucru poate conduce la o mai mare diversitate și inovare în industrie. De asemenea, acest lucru poate ajuta la combaterea inegalităților de gen și la creșterea numărului de femei care ocupă poziții cheie în industria STEM(știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Este important să recunoaștem și să celebram contribuția femeilor la domeniul STEM și să facem tot posibilul pentru a le oferi accesul la educație și resursele necesare pentru a excela în acest domeniu. Fie că este prin programe de mentorat, workshop-uri sau oportunități de carieră, este important să susținem fetele în a-și urma visele și pasiunile în domeniul STEM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here