Certificatele digitale COVID au fost eliberate astăzi, 1 iulie. Pentru călătoriile în UE, se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/ .

Certificatul este gratuit, iar în cazul minorilor sub vârsta de 14 ani este necesar acordul părinților. Este important de reținut faptul că timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde până la o oră, în funcție de numărul de solicitări. Persoana care a solicitat certificatul este notificată prin e-mail în momentul generării acestuia.

La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format pdf, care se poate tipări.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

Certificatul poate fi obținut în format electronic prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here