Polițiștii au reținut cinci bărbați în cadrul unei investigații și au prezentat acestora cazul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

În urma evaluării situației, s-a dispus măsura arestării preventive pentru un bărbat de 34 de ani din Agrieș și alți doi bărbați în vârstă de 33 și 56 de ani din Perișor, pentru o perioadă de 30 de zile. În cazul unui tânăr de 26 de ani din comuna Spermezeu, s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru aceeași perioadă de 30 de zile. Trei bărbați cu vârste între 24 și 44 de ani din aceeași comună au primit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, care au întocmit un dosar penal în acest caz.

Aceste măsuri au fost puse în aplicare după ce pe data de 11 februarie, echipa Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost efectuate 15 percheziții domiciliare în diferite localități din județ, incluzând Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș. Aceste activități sunt parte a unei investigații mai largi conduse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cauza în cauză vizează cercetarea unor infracțiuni graves precum contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe. Rezultatele investigației au arătat că, începând din 2017 până în prezent, aceste persoane ar fi introdus ilegal pe teritoriul României 3 arme, dar ar fi, de asemenea, desfășurat activități de braconaj, atât cu arme deținute legal, cât și ilegal.

Mai multe informații pe acest subiect aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here