Ministrul Educației a declarat că astăzi va fi luată decizia privitoare la redeschiderea școlilor din data de 8 februarie. În cazul în care sentința va fi acordată, va trebui aprobată apoi de CNSU și printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că există cinci categorii de elevi și profesori care nu vor merge la școală. Ministrul face anunțate categoriile care nu vor participa la cursuri în format fizic:

  • „Elevii care au vulnerabilități medicale vor trebui să aibă asigurat procesul de predare-învățare online.”
  • A doua categorie sunt elevii care prezintă simptome.
  • ,,A treia categorie este reprezentată de elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale, certificate ca atare. „
  • Cea de-a patra categorie: profesorii care au vulnerabilități cronice, certificate de către un medic de familie.
  • ,,A cincea categorie este reprezentată de profesorii care la rândul lor prezintă simptome, caz în care lucrurile vor trebui analizate ca atare. „.

Procesul de predare-învățare va avea loc online pentru persoanele care nu vor merge la școală.  Ministrul a anunțat că orele online ale elevilor vor fi grupate într-o singură zi, în cazul în care va fi nevoie.

„Atunci când profesorul are vulnerabilități cronice, care îl împiedică să fie prezent în școală, programul orar va trebui adaptat de fiecare școală. Astfel, elevii vor avea grupate acele ore online într-o singură zi. ”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat că testarea elevilor este un proiect al Ministerului Sănătăţii pe care îl susține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here