Noile restricții privind libera circulație a cetățenilor au intrat în vigoare în această noapte. Intervalul orar în care se poate circula este 22.00-05.00. Forțele de ordine s-au aflat în teren pentru a verifica respectarea noilor măsuri.

Jandarmii continuă misiunile privind verificarea respectării măsurilor impuse de autorități în actualul context epidemiologic, la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Misiunile sunt organizate atât în cooperare cu polițiștii cât și independent în zonele din aria de competență.

Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea (22.00-05.00) a rezultat în prezența forțelor de ordine în zonele intens circulate, dar și în celelalte zone de interes operativ. S-au desfășurat acțiuni de informare a cetățenilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și de verificare a respectării noilor măsuri.

În intervalul orar 22.00-05.00 jandarmii au aplicat un număr de 21 de sancțiuni: 14 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație și 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Au fost legitimate un număr de 54 de persoane.

La acest sfârșit de săptămână a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 316 localități. Au fost legitimate 1.266 de persoane. Au fost aplicate 116 acțiuni: 39 amenzi în valoare de 21.000 lei și 77 de avertismente scrise. Persoanele au fost sancționate în urma nerespectării măsurilor de protecție individuală, participarea la evenimente private și pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație.

Recomandăm cetățenilor să evite deplasările în intervalul orar menționat. Respectarea  regulilor de protecție sanitară și distanțarea fizică este importantă pentru protejarea lor și a celor apropiați.

Astfel de acțiuni specifice se vor desfășura în toată zona de responsabilitate de pe raza județului Bistrița-Năsăud până la ridicarea tuturor restricțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here