CJSU
CJSU

CJSU Biștrița- Năsăud a adoptat o decizie care impune obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise.

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Bistrița-Năsăud, care au vârsta de minim 5 ani, în spații publice deschise în care există aglomerări de persoane”, a anunțat prefectul Stelian Dolha, care a demisionat din funcția pe care o avea, în data de 6 august.

În această hotărâre se încadrează piețele, târgurile, oboarele, piețele agroalimentare, târgurile de produse tradiționale, târgurile de mașini, de vânzare de produse în aer liber și altele.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie și în zonele de îmbarcare și de așteptare (stații de autobuz, gări și autogări, platforme industriale).

Reprezentantul Guvernului în teritoriu completează că măsura se va aplica, cel mai probabil, de vineri – 7 august.

„Din punctul meu de vedere, trebuie să ai și finalitate pentru o astfel de măsură. Înainte de a dispune măsura, vreau să mă asigur de două lucruri. Unu: că avem măști sufieciente. Ca să pui măsura asta trebuie să ai de unde cumpăra. Doi: să existe și sancțiuni pe asta, nu doar să spunem cu titlu de recomandare să se poarte masca. Pe asta o avem, e peste tot, prin toate mesajele de la începutul pandemiei. Problema e că în momentul adopți o astfel de măsură, pe care o consider una bună, trebuie mai întâi să vedem dacă reușim să avem măști în toate farmaciile din Bistrița-Năsăud. E important ca oamenii să aibă de unde să își cumpere, nu de pe piața neagră, nu din altă parte, nu de pe internet, ci din farmacii”, a declarat  Stelian Dolha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here