răspândirii
răspândirii

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va putea institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărârea respectivă.

De asemenea, s-a decis:

●Închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00.

●Pe plajă pot sta mai aproape de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici.

●În afara intervalului 23:00-06:00, operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

●Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 06.00.

●Modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți.

Se exceptează următoarele categorii de persoane:

a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;

b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Propunerile urmează să fie aprobate în ședința de Guvern de mâine, ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here