CityHealth
CityHealth

Primăria orașului Năsăud pune la dispoziția cetățenilor aplicația mobilă ,,CityHealth”, prin care aceștia pot sesiza rapid cu marcaj pe hartă orice problemă din oraș, se pot atașa poze și mesaje, se pot solicita inclusiv răspunsuri la sesizare. Mesajul va fi preluat direct de către echipa primăriei. Aceasta se va ocupa de rezolvarea problemei cât de repede posibil.

Ideea implementări unei aplicații mobilie pentru sesizarea problemelor din oraș a fost lansată de către Viorel Urdă,  fost candidat la Consiliul Local din partea Alianței PNL-USR-PLUS, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Aplicația City Health a fost recomandată de doi cetățeni implicați care văzut această soluție pusă în aplicare în alte localități. Imediat după ce a fost numit Consilier Personal al noului primar Dorin Vlașin, Viorel Urdă a fost direct responsabil de implementarea acestei soluții eficiente, în beneficiul comunității năsăudene.

În aplicația ,,CityHealth” cetățenii găsăesc și o secțiune cu numere de telefon utile.

Această secțiune conține datele de contact ale unor instituții și servicii pe care utilizatorii aplicației s-au arătat interesați să le găsească.

CityHealth

Aplicația poate fi descărcată și utilizată gratuit pe orice smartphone. Tot prin această platformă, cetățenii sunt fi informați cu privire la trafic sau ce decizii sunt luate pentru buna funcționare a orașului.

CityHealth

O altă funcționalitate importantă a aplicației oferă posibilitatea echipei primăriei de a crea inclusiv sondaje de opinie.

Astfel, cetățenii vor fi consultați cu privire la luarea unor decizii care îi influențează în mod direct.

Peste 770 de năsăudeni utilizează acestă nouă metodă de comunicare cu Primăria. La ora actuală, aplicația City Health este implementată în peste 40 de localități din România.

Raportat la populație, năsăudenii sunt pe primul loc la adoptarea acestei soluții de digitalizare. Spre exemplu în Reșita, un municipiu cu peste 60000 de locuitori, 1120 de cetățeni și-au descărcat și utilizează aplicația.

Echipa Primăriei Năsăud este impresionată de dorința năsăudenilor de implicare.

Prin intermediul unui concurs, primarul își dorește să încurajeze cât mai mulți năsăudeni să participe la dezvoltarea orașului.

Condițiile de participare sunt foarte simple: descarci aplicația și ajuți echipa primăriei să afle cât mai multe din lucrurile care trebuie reparate sau îmbunătățite în orașul Năsăud. Utilizatori cu cele mai multe sesizări pertinente vor fi premiați cu premii simbolice…

Concursul se desfășoară în următoarele 2 săptămâni, din 4 până în 18 Decembrie.

Vor fi premiați năsăudenii care au făcut cele mai pertinente și constructive sesizări.

CityHealth

Pe lângă premiile oferite, câștigătorii vor avea posibilitatea să-și vadă recomandările luate în seama de echipa primăriei, și rezolvate, bineînțeles în ordinea priortăților, în funcție de urgență, resurse și buget.

Primarul Dorin Vlașin declară că este foarte important ca imediat după preluarea mandatului, împreună cu cetățenii, să aibă loc un ,,audit de oraș”:

,,Este important să știm toate problemele cu care se confruntă năsăudenii în momentul de față, astfel încât să existe un punct de plecare. La finalul mandatului cetățenii orașului o să poată avea o imagine clară cu toate problemele sesizate și soluțiile găsite de echipa primăriei. Încurajez năsăudenii să ia parte la acest concurs și abia aștept să-i cunosc pe cei mai implicați dintre ei.

 

Aplicația poate fi descărcată accesând următorul link:

http://onelink.to/qher4s

 

Pentru a afla cum funcționează, poate fi vizionat următorul filmuleț:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here