sub influența alcoolului
sub influența alcoolului

La data de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţe Rurală Bistriţa au desfăşurat activităţi de supraveghere a traficului rutier pe Drumul Judeţean 173, între Şoimuş şi Budacu de Sus, când au oprit pentru control un autoturism.

Șoferul, un bărbat de 37 de ani din Batoș, județul Mureș, a fost identificat și testat cu aparatul etilotest, după ce a prezentat halenă alcoolică. Rezultatul testului a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul a fost ulterior dus la spital pentru a i se recolta mostre biologice.

În urma incidentului, șoferul a fost reținut, iar apoi plasat sub control judiciar pentru conducere sub influența alcoolului, o infracțiune gravă care poate pune în pericol viața și siguranța celorlalți participanți la trafic

,,În urma verificărilor desfăşurate de către poliţişti a reieşit faptul că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În consecinţă, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe cât şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, în cadrul dosarului penal, poliţiştii au dispus şi reţinerii pentru o durată de 24 de ore a şoferului de 37 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud. Ulterior împotriva bărbatului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.”, transmit reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here